Саме так приїхали до вихованців одного із хмельницьких дитсадків рятувальники ДСНС.  Зробили це, щоб доступно пояснити малечі основні правила безпеки життєдіяльності. Виконання багатьох простих  рекомендацій дасть змогу уникнути біди, а під час надзвичайної події -- мінімізувати наслідки. Гості провели для дітей конкурси і вікторини на знання правил пожежної безпеки в побуті та на вулиці, розповіли про основні причини виникнення пожеж, їх наслідки. Малюки дізналися, як поводитися з електропобутовими приладами, колючими, гострими та ріжучими предметами, щоб не завдати шкоди ані собі, ані близьким.

 

Фото надано
ГУ ДСНС в області.

 

Діти змогли добре роздивитися  рятувальну техніку та спеціальне обладнання, одяг пожежників та засоби захисту від різних видів ураження. Усі хлопчики та дівчатка посиділи в кабіні пожежного авто із ввімкнутою сиреною, приміряли елементи захисного одягу вогнеборців, подавали воду з пожежного ствола, а також побачили в дії пневматичну подушку, яка по черзі піднімала дітлахів. Вони побачили, як працюють гідравлічні ножиці та обладнання, яким рятувальники ріжуть металеві і дерев’яні конструкції.

 

У Службі порятунку Хмельниччини впевнені, що такі заходи дають змогу  дітям виробляти  звички до безпечної поведінки й водночас  популяризують  роботу рятувальника.

 

Ірина КОЗАК.

 

Хмельницький.

 

Голос України