Ситуація на Донбасі залишається складною. Російсько-терористичні війська продовжують порушувати перемир’я на всій лінії зіткнення. За даними прес-центру штабу АТО, за добу (станом на ранок 13.11) кількість ворожих збройних провокацій сягнула 33.


Із настанням сутінок бойовики активізувалися на Світлодарській дузі. Зі 120 мм та 82 мм мінометів, гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП були обстріляні наші військові біля Луганського. На підступах до Донецька факти застосування бойовиками піхотного озброєння зафіксовано неподалік Авдіївки, Мар’їнки та шахти «Бутовка».


На луганському напрямку бойовики вели вогонь із 82 мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї поблизу Катеринівки, а з великокаліберних кулеметів — біля Валуйського. Неспокійна ситуація і поблизу Маріуполя. Бойовики з мінометів 120-го калібру, гранатометів та БМП обстріляли наші позиції поруч із Водяним. Під вогонь зі 120 мм та 82 мм мінометів потрапили сили АТО у районі Гнутового.


Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація у нашому секторі складна. Коли починає сутеніти, орки гатять з великого калібру. Це і міномети 120-го калібру, і САУ 122 мм. Понад годину нас поливають свинцем. Потім обстріли припиняються і починається найцікавіше: наступають штурмові групи по 4—5 осіб. Вчора відразу три групи з різних боків намагалися прорвати нашу оборону. Дали гідну відсіч.

Одну диверсійну групу вдалося знищити. Інші — відступили. Після цього майже до ранку російські найманці гатили з усіх видів зброї. Нині відносно спокійно. Щоправда, стрілецька зброя не втихає. На щастя, усі хлопці живі й здорові».