Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з президентом групи Світового банку Джимом Кімом. Зустріч відбулася за участю голів депутатських фракцій та груп.
«Світовий банк є для України дуже важливим партнером. Цього року минає 25 років з того часу, як Україна стала членом Світового банку. Дякую за весь цей час підтримки України», — сказав Андрій Парубій на початку зустрічі та підкреслив, що за 25 років нашої співпраці на інвестиційні проекти в Україну Світовим банком було виділено понад 11 мільярдів доларів США.
«Особливо дякую вам за підтримку українських реформ. Пенсійна реформа була визначена Світовим банком як прерогатива, і цієї осені ми змогли її прийняти.

Також серед прерогатив Світового банку була медична реформа, яка після довгих, непростих дискусій теж була нещодавно ухвалена парламентом», — зазначив Голова Верховної Ради.
Андрій Парубій зауважив, що парламент досить активно працює у ці непрості для України часи, коли одночасно доводиться зі зброєю в руках захищати свої кордони та опікуватися внутрішньо переміщеними особами, а також проводити реформи фактично у всіх сферах суспільного життя.
«Україна потерпає від російської агресії, і ми значні кошти виділяємо на безпеку та оборону нашої країни, щоб захистити кордони від російського агресора. Цього тижня розглядатимемо Державний бюджет на наступний рік, де прерогативою є кошти на безпеку і оборону. Тому для нас особливо важлива активна участь групи Світового банку у вирішенні питань, пов’язаних з організацією і відновленням населених пунктів сходу України, які перебували під окупацією Росії. А також допомога у розв’язанні проблем, пов’язаних з організацією життєзабезпечення внутрішньо переміщених осіб», — наголосив глава парламенту.
Андрій Парубій зазначив: «Для України велика честь, що у вирішенні цих питань відчуваємо підтримку і розуміння Світового банку. Від імені Верховної Ради хочу принести подяку і запевнити, що Україна й надалі розраховує на вашу підтримку».
Джим Йонг Кім у свою чергу підкреслив, що успіх України є не тільки успіхом українського народу, а й усього регіону.
«Пам’ятаючи про те, за що загинула Небесна Сотня, ми розуміємо, наскільки важливі подальші реформи, які нині відбуваються в Україні. Справді було багато зроблено, але ще більше треба зробити. Звичайно, наша відданість вашій країні була очевидною. Коли досягли ліміту можливого кредитування України, ми обмінялися певними зобов’язаннями з Європейським інвестиційним банком і таким чином змогли надати більше коштів вашій країні», — сказав він та, подякувавши за співпрацю, запевнив, що Світовий банк і надалі підтримуватиме зусилля України у проведенні реформ.

Сергій МЕЛЬНИК.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua