Важливо кожного пленарного тижня максимально ефективно працювати, ефективно організовувати роботу Верховної Ради України, адже реформи доводиться проводити у всіх сферах життя країни. На цьому наголосив Голова Верховної Ради Андрій Парубій у своєму інтерв’ю парламентському телеканалу «Рада».
За його словами, після ухвалення змін до Держбюджету 2017 року, який передбачає субвенції для житлових субсидій населенню, цього тижня перед парламентом стоїть завдання вийти на розгляд у першому читанні проекту бюджету на 2018 рік. «Важливо, щоб ми йшли у передбачені законом терміни і не затягували ухвалення бюджету до Нового року, як часто жартують, «під ялинку», щоб на початку чи в середині грудня ми могли вийти на остаточний розгляд бюджету на 2018 рік», — зазначив голова парламенту. 
Оцінюючи роботу під час минулого пленарного тижня, А. Парубій зазначив, що ухвалення в першому читанні Виборчого кодексу — це, перш за все, вимога всіх політичних сил, що йшли в український парламент на вибори зі своїми програмами, обов’язковим пунктом яких було реформування виборчої системи. 

Нагадавши, що було запропоновано п’ять варіантів виборчих законів, Голова Верховної ради зауважив, що всі розуміли складність виходу на позитивне голосування, тому що «мажоритарники», які становлять половину парламенту, завжди критично ставитимуться до нової системи. А. Парубій повідомив, що переконував народних депутатів голосувати за Виборчий кодекс, в якому він є співавтором — це кодекс про відкриті списки. На переконання Голови Верховної Ради, цей документ уніфіковує всі системи виборів — не лише парламентських, а й до місцевих рад. «Він найбільш досконалий і найбільш системний», — наголосив А. Парубій та додав: поява на табло цифри 226 означає, що розпочато шлях реформування виборчої системи, але попереду ще дуже непроста дискусія. «Тепер і на рівні робочої групи, і на рівні комітетів є на що опиратись, є що брати за основу під час підготовки до другого читання. Сподіваюся, що цей шлях пройдемо і зможемо реформувати виборчу систему», — сказав він та зазначив, що кожен громадянин матиме можливість вибрати політичну партію та визначатиме, хто з кандидатів має представляти цю партію у Верховній Раді.
Серед інших важливих рішень А. Парубій також виокремив ухвалений в першому читанні законопроект «Про приватизацію державного майна» (№ 7066). На його переконання, це «головний закон, що затверджує правила приватизації, який фактично впроваджує в життя передовий європейський досвід механізмів приватизації — це визначення ринкової ціни, залучення європейського арбітражного суду для розв’язання суперечок, що можуть виникнути під час процесу приватизації, який дає змагальність і конкурентність, який дає змогу залучити іноземних інвесторів, але водночас цим законом забороняється брати участь у приватизації українських підприємств країні-агресору».
Голова парламенту також зауважив, що ухвалення закону ще не є початком безпосередньої приватизації, але «це фундамент і відкритий шлях до початку приватизаційних процесів, які можуть допомогти залучити інвестора, можуть дати ефективного власника, дати більше доходів до бюджету і знищити багато корупційних схем, які, на жаль, ще існують».

За повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради України.