ЛУЦЬК:

14-та окрема механізована бригада прибула із зони АТО на місце постійної дислокації — у місто Володимир-Волинський. Її підрозділи урочистим маршем пройшли вулицями древнього прикордонного міста (на знімку). Земляки вітали бійців квітами, оплесками та вигуками «Слава Героям!». На центральній площі міста відбувся мітинг. Воїнів зустріли рідні, друзі, представники обласної влади, духовенство, керівники міста та сотні його жителів. Присутні вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання.

 

 

— Додому приїхали майже чотири тисячі бійців. Якщо буде наказ, бригада знову вирушить виконувати бойові завдання в зону АТО. Але спочатку вони підуть у відпустку, і вже після того відбудеться бойове злагодження, — розповів керівник прес-служби оперативного командування «Захід» ЗСУ Анатолій Прошин.


— Три роки війни бригада на фронті, і тільки завдяки патріотам, які стоять на цій площі, в Україні панує мир, — сказав командувач військ ОК «Захід» генерал-майор Олександр Павлюк. — Бригада справді одна з кращих у ЗСУ.

Дякую громаді міста за підтримку, яку отримала бригада. Тільки разом ми зможемо закінчити війну. Ми переможемо, у нас немає інших варіантів...


Майже трьом сотням військовослужбовців вручили державні нагороди, відзнаки та почесні грамоти. Орденів Богдана Хмельницького ІІІ ступеня удостоєно командира бригади полковника Олександра Жакуна та його першого заступника підполковника Ігоря Іванова.


Волиняни багато зробили, аби воїни 14-ї бригади повернулися у відремонтовані теплі казарми — долучилися волонтери, бізнесмени, небайдужі городяни.

Фото ВолиньРоst.