Сєверодонецьк:

Двадцять один учень Луганщини вивчатиме англійську мову за Програмою малих стипендій з вивчення англійської мови Посольства США в Україні «Access». До групи увійшли діти з малозабезпечених і соціально вразливих родин, переселенці, діти з особливими потребами та діти учасників бойових дій. Навчання проводитиметься на базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля і триватиме майже два роки — до серпня 2019-го. Під час літніх канікул на базі дитячого табору буде проведено інтенсивну навчальну сесію. Учні, які успішно пройдуть навчання за цією програмою, отримають відповідні сертифікати, що полегшить їм доступ до інших проектів, котрі фінансуються Сполученими Штатами Америки.


Директор Офісу програм вивчення англійської мови Державного департаменту США Джозеф Букбайндер наголосив на тому, що і Україна, і США є демократичними державами, а демократичні держави мають підтримувати одна одну, особливо у скрутні часи. США зацікавлені у тому, щоб допомагати дітям у всьому світі, і сподіваються, що завдяки цим спільним зусиллям молодь зможе побудувати своє світле майбутнє.


Дітям, що стали учасниками програми, вручили свідоцтва Посольства США в Україні. Після цього відбулося неформальне спілкування учнів та американських гостей.