ІВАНО-ФРАНКІВСЬК:

З Прикарпаття на східні рубежі вирушив національний вантаж. Акція зі збору продуктів харчування та предметів першої необхідності для бійців Української Добровольчої Армії (УДА), які перебувають нині на сході України, тривала декілька тижнів. До неї долучилися студенти і викладачі Бурштинського торговельно-економічного коледжу, які наліпили і наварили протягом дня для бійців-добровольців 200 кг вареників.


За словами заступника директора з виховної роботи навчального закладу Ольги Голишівської, останнім часом суспільство збайдужіло до проблем у зоні АТО, тому саме волонтерська діяльність набуває дедалі більшого значення, діти отримують новий досвід, вчаться відповідальності.


На пропозицію допомогти зголосилися студенти з кожної групи, їм допомагали майстри виробничого навчання та викладачі. Вареники готували із картоплі зі смаженою цибулею, повикладали їх у відра та залили смальцем зі шкварками, щоб не псувалися й було на чому підігріти.


Своєю чергою волонтер УДА Іван Зобків подякував директору коледжу Андрію Козаку, педагогам та студентам від імені тих хлопців, які нині перебувають на східному фронті. Волонтер зазначив, вареники — це те тепло, яке вони повезуть нашим воїнам, щоб вони знали, що про них дбають і пам’ятають.