Понад 7,3 мільйона гривень виділять з бюджету Ужгорода на харчування школярів наступного року. Це майже на 2,6 мільйона гривень більше, ніж цьогоріч. Таке рішення ухвалили на засіданні міськвиконкому.


Уже з 1 січня учні пільгових категорій загальноосвітніх шкіл будуть забезпечені сніданками, обідами та полуденками, вартість яких зросте майже вдвічі. Крім того, влада Ужгорода, повідомляють у прес-службі міськради, ще торік у грудні істотно розширила перелік пільгових категорій школярів, батьки яких звільнені від оплати за харчування в повному обсязі чи частково. Адже, відповідно до урядової постанови, від оплати за харчування звільняються тільки діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, що навчаються в інклюзивних класах, діти перших-четвертих класів, батьки яких отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».


А рішенням виконкому в Ужгороді додатково звільнили від оплати за харчування ще кілька категорій малозабезпечених городян. Тож харчуватимуться за кошт міської казни тепер майже чотири тисячі ужгородських дітей пільгових категорій. А це означає, що ростимуть хлопчики й дівчатка здоровішими.

Ужгород.