Нашу колегу — журналістку-волонтера Людмилу Коханець — з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета нагороджено медаллю «За жертовність і любов до України». Вручення відбулося у ворзельському храмі Преображення Господнього, що на Київщині.

Людмилі Коханець (ліворуч) та Ірині Паліашвілі вручив медалі настоятель церкви Преображення Господнього, протоієрей Микола Волосянський.

Людмила Степанівна упродовж 25 років працювала у газеті «Голос України» оглядачем з політично-суспільних питань, є автором резонансних журналістських розслідувань. Свого часу висвітлювала воєнні конфлікти в багатьох гарячих точках, зокрема в Чеченській Республіці Ічкерія. Побачене там відобразилося у книжці «Історія одного фронтового відрядження. Ічкерія проти неоімперіалізму». Від початку російської агресії основну посаду вона за покликом серця посилила сумісництвом — як військовий кореспондент, а останнім часом як журналіст-волонтер працює у зоні бойових дій на Донбасі. Нинішні фронтові будні — це можливість зібрати матеріал для майбутньої книжки про найстрашнішу з усіх бачених воєн: війну на рідній землі.
Під час вручення нагороди Людмила Коханець, подякувавши за відзначення її скромної жертовності та безмежної любові до України, запевнила, що ця висока нагорода й надалі надихатиме творити добро для країни і підтримувати на пекельній передовій хлопців, які захищають наше мирне життя тут. І саме завдяки їхньому героїзму ми маємо змогу зібратися в такому чудовому храмі і помолитися Богу за духовну опіку і процвітання нашої країни.
Духовної відзнаки також удостоєно Ірину Паліашвілі — юриста-міжнародника, голову групи з правових питань Бізнес-Ради США-Україна, спонсора волонтерських проектів, спрямованих на підтримку Збройних Сил України. Вона — грузинка за національністю, а за духом — патріот України та захисник її національних інтересів на міжнародній арені. А завдяки її фінансовій підтримці волонтери придбали авто, оптику та іншу серйозну техніку для бійців, які перебувають на особливо гарячих позиціях. Ірина Аполлонівна пообіцяла продовжувати фінансування проектів «Батальйону «Волонтер» та харківської волонтерської групи «Доброчинець».
Почесну відзнаку вручено також тележурналісту та волонтеру Роману Бочкалі.

Людмила ОПАНАСЕНКО.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua