Російсько-окупаційні війська нарощують вогневу активність уздовж усієї лінії зіткнення. За даними прес-центру АТО, противник дедалі частіше застосовує артилерію та інші заборонені Мінськими домовленостями зразки озброєння. За добу (станом на ранок 15.11) понад десять збройних провокацій було здійснено з використанням артилерії, мінометів та танка. Зокрема, на луганському напрямку бойовики вели вогонь із реактивної та ствольної артилерії 152-го калібру поблизу Зайцевого. Обстріл, під час якого було випущено майже 100 снарядів, тривав дві години. Один зі снарядів влучив у будинок, ніхто з людей не постраждав. Також на цьому напрямку окупанти обстріляли із міномета калібру 120 мм наших бійців у Лозовому, а з калібру 82 мм — опорні пункти поблизу Новгородського та Луганського. По позиціях біля Новгородського стріляв танк.
На донецькому напрямку російські найманці випустили понад десять мін калібру 120 мм у районі Верхньоторецького. Окрім того, на різних ділянках фронту також активно застосовували увесь спектр піхотного озброєння.
«Під обстріли окупантів потрапили оборонці низки прифронтових населених пунктів у Луганській і Донецькій областях, зокрема на підступах до Світлодарська, Троїцького, Новгородського, Красногорівки, Старогнатівки, Новотроїцького та Авдіївки», — зазначили у штабі АТО.
Як повідомив учора керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, внаслідок обстрілу Бахмутки з ракетних систем залпового вогню «Град» лише дивом не постраждали цивільні люди. «Бахмутка. Наслідки обстрілу. Зруйнований будинок, вулиця та городи всіяні вирвами у людський зріст, які залишили після себе снаряди «Граду». Дивом ніхто з цивільних не постраждав», — написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.