В обласному центрі працівники місцевого поштамту та Полтавської дирекції «Укрпошти» влаштували традиційний День передплатника. Цього разу він був велелюднішим за попередній. Адже передплатна кампанія на наступний рік уже в розпалі. Тож дедалі більше земляків цікавляться місцевими та всеукраїнськими друкованими виданнями. Хоча значна частина з них так і залишається тільки потенційними передплатниками, обмежуючись знайомством із безплатною презентаційною продукцією цих видань. Дається взнаки передовсім хронічне безгрошів’я, особливо серед людей старшого віку, змушених економити буквально на всьому...
М’яко кажучи, не багатшають і творці друкованої періодики. На згаданому Дні передплатника це відчувалося не лише фігурально. Серед журналістів і видавців, які презентували свої видання, вже не було представників однієї з найвідоміших в області приватних газет, яка проіснувала понад півтора десятиліття. Днями її фундатори оголосили про те, що з нового року вона не виходитиме. Залишається тільки набагато дешевший для них однойменний сайт в Інтернеті...

Звістка про те, що, мовляв, зійшов з дистанції ще один конкурент, зовсім не потішила газетярів інших видань. Адже проблеми в більшості з них надто схожі... За таких обставин особливо цінується вірність улюбленому виданню його давніх і добрих друзів. Приємно, що має їх і «Голос України». Один із них — полтавець Олексій Деряга (на знімку), про передплатну активність якого ми повідомляли неодноразово.
Щоб не розлучатися з парламентською газетою і в наступному півріччі, він оформив квитанцію ще під час попереднього Дня передплатника. Попри те, прийшов на зустріч і цього разу. До того ж не з порожніми руками. Адже заохотив до передплати «Голосу України» ще й свою родичку. А оскільки того дня вона працювала, то разом із поштовиками квитанцію для неї оформляв пан Олексій. І, звісно, одержав для себе та згаданої нової передплатниці нашої газети фірмові настінні календарі «Голосу України» й іншу презентаційну продукцію.
Водночас у розмові з автором цих рядків Олексій Деряга побажав «голосоукраїнцям» і надалі у публікаціях тримати баланс між ґрунтовною аналітикою і зануренням у реалії життя звичайних людей. Про це говорили власкору «Голосу України» й інші співрозмовники. Наголошуючи на тому, що в них, особливо після прийняття відповідних законів про пенсійну та медичну реформи, запитань до урядовців, профільних фахівців, юристів значно побільшало. Відповіді на них, погодьтеся, шукати краще разом із журналістами.

Фото автора.