В Івано-Франківську запрацювала котельня на біопаливі, від якої грітиметься один із найбільших спальних районів міста. З котлом потужністю 4 МВт нова котельня нині є найбільшою з комунальних у західному регіоні, що використовує альтернативні джерела палива — деревну щепу. Проект реалізували коштом Європейського банку реконструкції та розвитку. Переможець тендера — литовська фірма «Енерстена», яка встановила обладнання власного виробництва.
Основна перевага модернізації котельні навіть не в дешевій екологічній сировині, а в тому, що відтепер мешканці теплового району «Пасічна» матимуть безперебійно гарячу воду. Тобто, сезонні відключення не торкатимуться понад 50 житлових будинків, двох шкіл, стільки ж садочків та інших будівель.
Також тепловики отримали новий барабанний подрібнювач деревинних відходів. Максимальний діаметр колоди, яка перероблюється на тріску, до 600 мм, продуктивність — до 120 куб. м деревини за годину. Аналогічна модернізація з переходом на біопаливо найближчим часом відбудеться ще на двох котельнях міста.