І відомий аграрій, Герой України Тетяна Корост (на знімку крайня ліворуч), і її чарівні помічниці та, власне, всі працівники агрофірми «Маяк», що в Котелевському районі Полтавщини, зустріли свято хліборобів і тваринників у піднесеному настрої. Не лише тому, що навіть у нинішній посушливий рік засноване Тетяною Михайлівною сільгосппідприємство, яке тепер очолює її син В’ячеслав Прийма, отримало вагомі результати своєї діяльності.

Сухі цифри показників доповнює задоволення від того, що виготовлена тут екологічно чиста натуральна продукція потрапляє до споживачів, так би мовити, без посередників. Адже ще 2010 року в обласному центрі за ініціативою пані Тетяни відкрили перший фірмовий магазин агрофірми, сьогодні тут діє розгалужена мережа таких продовольчих «маяківських» крамниць. Зрештою, в агрофірмі домоглися налагодження замкнутого циклу виробництва за принципом «з поля — до столу».
Потужна переробка дає змогу селянам постачати міським мешканцям уже не сировину, а готову продукцію. Тож коли випадає нагода представляти її в обласному центрі на святах і презентаційних заходах, вони, на відміну від багатьох колег з інших господарств, не готуються до цього спеціально. Адже і короваї та хліб, і м’ясні делікатеси, і крупи та іншу смакоту «маяківці» продукують щодня, щогодини. Задля того, щоб навіть у будні дарувати людям бодай маленьке свято.

Фото автора.