Брифінги

У проекті держбюджету на наступний рік не передбачено коштів для перерахунку пенсій силовикам, які перебувають на заслуженому відпочинку. Це дуже ганебне явище, яке може призвести до збільшення соціального напруження, заявили під час спільного брифінгу народний депутат Андрій Немировський (БПП) та ветерани силових структур. Тож закликають уряд дослухатися до представників силових структур і забезпечити їм виплату передбачених законодавством коштів.


За словами учасників брифінгу, пенсіонери органів внутрішніх справ протягом двох років ведуть свою боротьбу за перерахунок раніше призначених пенсій. За цей час було проведено чимало акцій, створено численні робочі групи і навіть було ухвалено рішення про перерахунок виплат пенсіонерам усіх силових структур з 1 січня 2018 року. Однак, у проголосованому у першому читанні проекті держбюджету на наступний рік кошти на це не передбачено. Тож представники силових структур на пенсії анонсували на 22 листопада проведення чергової акції під стінами Кабміну.


Незаконна забудова має бути зупинена


Народні депутати Ігор Луценко, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко та Мустафа Найєм під час брифінгу порушили питання незаконної забудови території Сінного ринку.


Як відомо, Департамент міського благоустрою Києва наказав демонтувати паркан навколо будівництва ЖК «Ярославів град» на місці колишнього Сінного ринку. На виконання роботи забудовнику дали три дні. Проте протягом доби власники забудови отримали ухвалу суду, яка встановила законність паркану. За словами І. Луценка, це рішення було винесено одіозною суддею Анною Кузьменко, яка 2014 року виносила рішення щодо заборони Майдану.


«Забудова Сінного ринку стала символом боротьби киян проти монополістів-забудовників, які на свій розсуд розпоряджаються будь-якою історичною частиною міста, будь-якою землею, всупереч закону та Генплану», — наголосила Світлана Заліщук.


Зупинити будівництво, за словами С. Заліщук, можна. Для цього столичний міський голова може звернутися до Державної архітектурно-будівельної інспекції з вимогою зупинити декларацію на продовження будівельних робіт. Крім того, депутати очікують від міськради, що та підготує апеляцію на рішення суду.


Олена РОМАШКІНА.