Група «Інформаційний спротив», проаналізувавши тло протестних настроїв у центрі й у регіонах півдня та сходу напередодні 4-ї річниці Майдану, дійшла висновку, що в столиці будь-який протест без підтримки киян приречений на провал, а от на Одесу слід звернути особливу увагу.
«Не акцентуватиму на тому, хто й проти чого протестує, але наші висновки однозначні: у такій формі акція під Радою працює на маргіналізацію протестної активності. Як засвідчує досвід, без підтримки Києва будь-який протест приречений. І привізні шахтарі, і привізні учасники хресних ходів це доводили неодноразово», — написав на своїй сторінці у Фейсбуку координатор «ІС» народний депутат України Дмитро Тимчук.
Найскладніша ситуація в Запорізькій і Одеській областях.
Так, у Запоріжжі стан справ стабільно важкий, зберігається ризик перетворення на «новий Донбас» за рахунок тотального домінування одного бізнес-політичного угруповання. Саме звідси можуть почати розігрувати карту «соціальних протестів», «відновлення зв’язків з Росією» і т. д. Саме тут реваншистський сценарій може виявитися найбільш наочно.
«Саме на Одесу ми закликаємо звернути особливу увагу. Бо тут наклалися кілька чинників, які можуть використовувати для розхитування зовнішні сили. Через те, що саме очільник міста — абсолютно заслужено — є об’єктом критики проукраїнски налаштованих і активних громадян, є спроби з боку груп-опонентів використовувати ці протести у власних цілях, які мало пов’язані з метою стабілізувати ситуацію в Одесі», — повідомляє Дмитро Тимчук.
А з нових тенденцій української осені «ІС» розгледів підготовку до розгортання реваншистських акцій, прелюдією до яких стане певне підбиття підсумків за чотири роки в стилі дискредитації під гаслами на кшталт «дострибались на Майдані» з подальшим пожвавленням реваншистських мереж під соціально-економічними гаслами з прицілом на вибори.
Група «ІС» настійливо радить громадянам: перш ніж вийти на акцію протесту, з’ясуйте, хто її організатор, хто «протестуватиме» поруч із вами та з якою метою. Будьте пильні!