Народні депутати від фракції «Народний фронт» хочуть посилити відповідальність за незаконний видобуток корисних копалин. Представники цієї політичної сили Павло Дзюблик та Вадим Кривенко спільно напрацювали відповідний законопроект і закликали своїх колег-законотворців підтримати таку ініціативу.

Член Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Павло Дзюблик поінформував, що в запропонованому проекті збільшуються штрафні санкції за незаконний видобуток корисних копалин, а також розширюються повноваження служби Держгеонадра. Екологічній інспекції мають намір надати повноваження для притягнення до відповідальності осіб, які займаються незаконним видобутком.


За словами Вадима Кривенка, «масштаби розкрадання корисних копалин мають величезні обсяги». Громадські активісти, які борються з незаконним видобутком корисних копалин, розповідають про жорстокі побиття через свою позицію. Нині вже накладено арешт на земельну ділянку в Житомирській області, де відбувався незаконний видобуток корисних копалин, запевняє В. Кривенко. Він висловив сподівання, що всі матеріали розслідування та кримінальні справи з цього приводу правоохоронні органи доведуть до логічного завершення та передадуть до суду.


Вл. інф.