У використанні подвійних стандартів щодо пересічних городян та комунальників звинувачують муніципальну владу мешканці Нової Каховки. Тут з подачі керівництва міста почали активно штрафувати власників нерухомості за ухилення від підписання договорів про вивезення та утилізацію твердих побутових відходів. Винятків не роблять ані для підприємців — фізичних осіб, ані для стареньких — склали вже зо три десятки протоколів на санкції у 340 гривень.
Городяни погоджуються, що вчинили неправильно, порушивши моральне зобов’язання підтримувати чистоту там, де мешкаєш. Але водночас вимагають застосовувати подібні санкції й щодо працівників комунальних підприємств, які примудряються влаштовувати розгардіяш на вулицях. Йдеться про скандальну історію з ремонтом покриття проїжджої частини проспекту Дніпровський. КП «Новокаховське шляхово-експлуатаційне управління» виграло тендер на ямковий ремонт проспекту вартістю 2 млн 297 тис. грн. Однак роботи проводили під дощем, і закінчилися вони тим, що свіжий асфальт почав кришитися під колесами машин. Городяни з цього приводу обурюються: комунальне підприємство жодної копійки до бюджету не повернуло, його керівників за брак не звільнили. А вони, що, привілейовані?
В очільників міста є свої пояснення такій поблажливості. «Підприємство-підрядник за договором має усунути брак протягом п’яти днів, і підтримувати покриття в належному стані впродовж наступних трьох років. Частково цю роботу воно виконало одразу, частину зобов’язалося виконати після потепління, надавши гарантійний лист. Витрати на усунення недоліків і є своєрідним штрафом. А негайно вимагати з КП якісь фінансові санкції було б недоречно, оскільки ремонт воно виконувало «авансом», і бюджет досі за нього не розрахувався, хоча пакет необхідних документів уже підготували», — зазначив перший заступник міського голови Нової Каховки Леонід Чурсінов.