Три роки тому до фермерського господарства прийшов працювати Дмитро Вінник. До цього він уже відслужив контрактником в армії — в інженерних військах. Але вирішив повернутись у рідну Деріївку, що в Онуфріївському районі, до сільської праці. Та за рік військова служба (цього разу — вже бойова) знову вирвала Дмитра з дому. Він був призваний по мобілізації в зону АТО. Служив у складі 55-го окремого батальйону.

 

 

Тяжко і тривожно було залишати вагітну дружину і маленького сина, тож дав собі наказ — обов’язково повернутись. А коли прийшла звістка, що народився ще один син, життя набуло нового змісту.


Приїхавши із зони АТО, Дмитро пересів із військового вантажного автомобіля за кермо зерновоза. Знову працює у фермерському господарстві водієм КамАЗа та ДАФа. А також трудиться й на інших роботах.


«Якщо є потреба, можу попрацювати і на посівній, і на очищенні зерна, — розповідає Дмитро Вінник. — Керівник нашого колективу Олександр Ковальчук із розумінням, порядно ставиться до людей, тож і працювати хочеться... Нам із дружиною Танею допоміг придбати будинок. Сприяє і в інших питаннях».


Мирна професія більше до душі Дмитру. А маючи військовий та бойовий досвід, саме просту сільську роботу він став цінувати нині, як ніколи.

Кіровоградська область.

Фото автора.