Сергія Алєксєєва (на знімку) обрано головою міжпарламентської групи дружби Україна—Італія. Відповідне рішення було ухвалено одноголосно під час засідання групи дружби. Крім того, народні депутати визначили п’ять пріоритетних напрямів співпраці з італійськими колегами, за якими вже наступного року розпочнеться більш активна робота, та відповідальних за ці напрями членів групи дружби.

 


«Найголовніше, що ми цього року зробили, — підписали Меморандум про співпрацю з парламентом Італії. Це 26-та угода, яку Італія укладає. І тому для нас це велике досягнення і ми маємо закріпити відповідальних за напрямами співпраці. Італія також закріпить за цими само напрямами відповідальних осіб, і вже наступного року почнемо безпосередню співпрацю», — пояснив Сергій Алєксєєв.


Так, відповідно до ухваленого рішення, Сергій Алєксєєв координуватиме роботу групи дружби та відповідатиме за співпрацю в політико-правовій сфері, Оксана Корчинська — за медичну та соціальну сфери, Ніна Южаніна — за співпрацю у фіскальному, митному та економічному напрямах. Анна Романова буде курувати напрям туризму, молоді та спорту, культури, а Ольга Бєлькова відповідатиме за співпрацю в енергетичній сфері та залучення досвіду використання альтернативних джерел енергії.
«Дякую за довіру. Хочу сказати, що ці п’ять напрямів дуже важливі і всі депутати можуть поєднуватися й розвивати співпрацю з Італією», — сказав Сергій Алєксєєв.


Присутні на засіданні депутати наголосили на важливості посилення співпраці та вже досягнутих результатах. Зокрема, Оксана Корчинська розповіла про результати співпраці в медичній сфері, а Ніна Южаніна закликала депутатів до роботи за визначеними напрямами.


«Я вважаю, що визначені напрями і відповідальні за них кандидатури — це не одноособова робота. Є багато депутатів, які знають, як працює податкова система, і зможуть допомогти», — пояснила свою позицію Ніна Южаніна.


Вл. інф.