Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення грошової застави у 25 мільйонів гривень визначив Вінницький міський суд для підозрюваного в шахрайстві одесита.
Поліція області розпочала кримінальне провадження за підозрою в скоєнні шахрайства в особливо великих розмірах. Зібрані докази вказують на те, що одесит створив у місті над Бугом фінансову піраміду. Вкладникам обіцяли прибуток у розмірі 17—20 відсотків від вкладеної суми. Переконували, що кошти інвестують у вигідний і дуже поширений бізнес — ІТ-технології та інші прибуткові справи. Охочих знайшлося чимало. За неповний рік діяльності компанія видурила в них майже 200 мільйонів гривень. Після того, як дехто з ошуканих вкладників звернувся до правоохоронців, фірма потрапила в їхнє поле зору. Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює прокуратура області.
— Компанія, яку представляв затриманий молодик, офіційно не провадила жодної інвестиційної діяльності, — розповів «Голосу України» керівник відділу прокуратури Вінницької області Сергій Гупяк. — Тому й не виконала свої зобов’язання перед вкладниками.

Вінницька область.