Комітет з питань бюджету провів 24-е виїзне засідання — цього разу в місті Суми, — на якому традиційно було заслухано питання бюджетного забезпечення виконання основних завдань і функцій, що здійснюються місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування області, проаналізовано проблеми та обговорено можливі шляхи їх розв’язання. Під час розгляду перспектив розвитку транспортної інфраструктури області було звернуто увагу на фінансування інвестиційного проекту з приведення стану автомобільних доріг до сучасних технічних вимог, а також проаналізовано виконання Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року.

 

 

Також йшлося про державну підтримку дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і збереження їх мережі в області. Зокрема, обговорено проблеми оздоровчої кампанії минулих років, в тому числі оздоровлення дітей учасників АТО, питання дієвості альтернативних форм відпочинку та оздоровлення дітей. Учасники засідання висловилися за впровадження системи державної підтримки закладів оздоровлення і відпочинку та формування відповідної державної програми.


Одним з актуальних для області питань є виконання програми з розвитку закладів системи охорони здоров’я, яка передбачає створення єдиного медичного містечка з концентрацією чотирьох обласних лікувально-профілактичних закладів (обласна клінічна лікарня для дорослих та дітей, кардіологічний диспансер, обласний клінічний госпіталь ветеранів війни). Нині потрібні бюджетні кошти для будівництва хірургічного корпусу Сумської обласної клінічної лікарні.


Зважаючи, що раніше на Сумщині саме промисловістю і, зокрема, машинобудуванням, створювалася валова додана вартість та формувалися доходи бюджету, то в порядку денному було питання про налагодження співпраці між органами державного управління, великими державними компаніями та підприємствами регіону з метою динамічного розвитку економіки та розв’язання проблем, які постали перед машинобудівним комплексом, обговорено законодавчі перспективи державної підтримки вітчизняних товаровиробників.


Крім того, члени бюджетного комітету ознайомилися з діяльністю таких підприємств області, як АТ «Технологія» (спеціалізується на виробництві пакувальних матеріалів) та концерну «NICMAS» (інжинірингова інноваційно-промислова компанія).


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.
Фото Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.