У Полтаві невідомі нападники побили суддю Октябрського районного суду міста Ларису Гольник та її чоловіка Ігоря Гавриленка. За словами пані Лариси, вона саме поверталася з роботи додому й попросила чоловіка зустріти її та провести майже від приміщення суду. Однак за кількасот метрів від цієї будівлі, в парку Солдатської слави, біля Вічного вогню, з кущів вискочили кілька невідомих молодиків. Вони були на велосипедах і з закритими обличчями, в руках тримали битки. Останніми почали завдавати ударів. Жінку били по голові, а чоловіка переважно по тулубу. При цьому подружжя відбивалося, йому вдалося відтіснити зловмисників, які, втікаючи, залишили навіть велосипеди. І суддя, і її чоловік зазнали травм та ушкоджень, ступінь їхньої тяжкості визначають медики. Водночас працівники поліції розшукують нападників.
Лариса Гольник однозначно пов’язує цей напад з її професійною діяльністю судді. Тим паче що вона вже тривалий час конфліктує з міським головою Полтави Олександром Мамаєм та деякими одіозними особистостями з його близького оточення. Почався цей конфлікт ще перед минулими виборами міського голови, коли саме Лариса Гольник розглядала адміністративну справу, порушену проти очільника Полтави за ознаками корупційних дій (його звинувачували у неправомірному, з наявністю конфлікту інтересів, голосуванні за виділення землі під кіоски своїй падчерці). Тоді Олександр Мамай спочатку під надуманими приводами не з’являвся до суду, а потім нібито через посередника зі свого оточення пропонував судді Гольник неправомірну вигоду. Проти згаданого посередника було відкрито кримінальне провадження, яке й досі розглядають в іншому суді. Оскільки згаданий конфлікт перейшов у публічну площину, Лариса Гольник змушена була взяти самовідвід, а в Решитилівському районному суді адміністративну справу проти Олександра Мамая закрили.
До того ж уже понад два роки в ЗМІ та соціальних мережах триває справжня «війна» Лариси Гольник та її чоловіка, викладача-науковця Ігоря Гавриленка, який став відомим блогером-викривачем, з наближеними до міського голови Полтави людьми та деякими колегами-суддями, котрі не підтримали подружжя. Сторони постійно звинувачують одна одну в корупційних діях, порушеннях службової етики та інших гріхах. Більшість незаангажованих спостерігачів у Полтаві вважають напад на суддю та її чоловіка продовженням цієї «війни».

Василь НЕЇЖМАК.

Полтава.