Втеча до Росії ватажка «ЛНР» Плотницького в результаті конфлікту «місцевих правлячих еліт» і їхніх кураторів викликала паніку в середовищі керівництва «адміністративних органів» цього псевдодержавного утворення. Про це повідомляє група «ІС».


За її даними, в окупованому Луганську ходять чутки про можливе об’єднання «ЛНР» і «ДНР» з адміністративним центром у Донецьку, що може спричинити чистки лав «еленерівців», які підтримують Плотницького, і збройним протистоянням сторін.


У свою чергу,  російський політолог і пропагандист Сергій Марков заявив, що так чи інакше на «ЛНР» чекає переформатування. У ситуації з «проблемним» Плотницьким він обвинувачує «необачних» кураторів. «Куратори мають припинити грати в незалежність «ЛНР» і пряміше керувати ситуацією. Треба припинити цей кримінальний «бардак». Донбас має бути не посміховищем для України, як цими днями, а заздрістю...» — пише Марков на своїй сторінці у Фейсбуці.


На тлі подій у Луганську окупаційні війська на Донбасі не припиняли активних дій на фронті. За даними штабу АТО (на 24. XI), ситуація залишається напруженою, але контрольованою. На луганському напрямку, поблизу Кримського, сталося боєзіткнення з найманцями РФ, яке тривало близько 8 годин. Загинули п’ятеро українських захисників. Вічна пам’ять героям!