Ушанування жертв Голодоморів у Львові почалися екуменічною панахидою біля пам’ятника Тарасові Шевченку. У театрі імені Марії Заньковецької програму «Шлях до Свободи» презентували сестри Тельнюк, а в обласній філармонії вперше виконали Третю симфонію Бориса Лятошинського, написану під впливом подій 1932—1933 років. Свого часу цей твір був заборонений. За даними управління соціального захисту населення, у Львові проживають 123 людини, які пережили роки голодомору і залишаються свідками тих страшних часів.


Учнівський парламент Львівщини поклав лампадки до пам’ятного знаку жертвам Голодоморів та політичних репресій на проспекті Чорновола. Пройшов пікет і під російським консульством, який зібрав з десяток осіб. Перед центральним входом увагу привернув чоловік з великим плакатом, який розповідав про злочини Росії проти України та Грузії. Це приватний підприємець Георгій Чібірашвілі прийшов під стіни російського консульства, щоб нагадати всім про спільний біль, який пережили два народи. Він приїхав в Україну в 2009 році. Нині  живе і працює у Львові. Георгій Чібірашвілі вважає, що українці та грузини повинні зробити все, щоб страшний час Голодомору більше не повторився.


«Потрібно, щоб 140 мільйонів людей у сусідній країні зробили перезавантаження.


І це буде адекватний вихід із ситуації, що склалася. Те, що сьогодні відбувається на сході України, в Грузії мало місце ще в 1988 році. Спочатку була Осетія, потім Абхазія. Потім знову Осетія. У вас Київ не бомбили, а Тбілісі бомбили. Ви цивілізований народ і навіть акції протесту проводите цивілізовано, а у нас це відбувалося у жорсткіших формах», — вважає Георгій Чібірашвілі.


Львів.