Одне з провідних м’ясопереробних підприємств Тернопільської області відвідав Перший віце-прем’єр-міністр України — міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. Разом з головою ОДА Степаном Барною він оглянув процес виробництва у ПАТ «Агро-Продукт», що у селі Росохач Чортківського району (на знімку). Серед переваг підприємства — висока якість м’ясних продуктів та розумна вартість. За 10 місяців тут вироблено 3917 тонн охолодженої яловичини, що на 990 тонн більше, ніж за цей період торік. Степан Кубів зазначив, що продукція комбінату експортується до Ірану, Іраку, Грузії, Азербайджану і Білорусі. Також компанія пройшла сертифікацію Халяль, що дає змогу здійснювати поставки до країн мусульманського світу. Того ж дня міністр взяв участь у відкритті комплексу для зберігання зерна у селі Дзвиняч Заліщицького району. Його проектна потужність становить 90 тисяч тонн. Під час запуску першої черги створено 67 робочих місць, середньомісячна заробітна плата становитиме 5—6 тисяч гривень.

Михайло ЛИСЕВИЧ.
Фото надано автором.

Тернопільська область.