За добу (станом на ранок 28.11) бойовики понад 20 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку окупанти з мінометів біля Лозового, Трьохізбенки та Кримського випустили загалом майже два десятки мін. Підступи до низки населених пунктів обстріляли з піхотного озброєння. Зокрема, з гранатометів різних типів — позиції біля Луганського, Лобачевого, Лопаскиного та Зайцевого, а зі стрілецької зброї й великокаліберних кулеметів — захисників Малинового, Травневого, Жовтого, Новоолександрівки і Станиці Луганської.
На донецькому напрямку основна вогнева активність бойовиків була зосереджена на Приазов’ї. Там вони неодноразово обстрілювали з гранатометів і стрілецької зброї оборонців Водяного і Гнутового, а біля Павлополя вели вогонь зі 120 мм мінометів та озброєння БМП. Також прицільні обстріли з легкого піхотного озброєння і великокаліберних кулеметів здійснили по опорних пунктах неподалік Мар’їнки та Красногорівки. Позиції у передмісті Авдіївки та на підступах до Кам’янки російські найманці обстріляли із гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.
«Бойовики обстріляли населені пункти Травневе і Гладосове у Донецькій області, які нещодавно ЗСУ повернули під свій контроль. Ці дії НЗФ розцінюються як чергова провокація дискредитації підрозділів ЗСУ в АТО і недопущення спостерігачів СММ ОБСЄ та представників місії ООН, які планували провести моніторинг гуманітарної ситуації та обстановки», — зазначили в штабі АТО.
Як повідомив учора ЗМІ міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, на окупованому Донбасі перебувають 35,5 тисячі озброєних бойовиків, серед яких і місцеві жителі з найманцями, і кадрові військовослужбовці Російської Федерації. «Загальна штатна чисельність угруповань 1-го і 2-го армійських корпусів 8-ї армії РФ — 35,5 тисячі, танків — 478, бронемашин — 848, артилерійських систем і мінометів — до 750, реактивних систем залпового вогню — 208, протитанкових засобів — 363, засобів протиповітряної оборони — 419», — повідомив він.
За його словами, управління цими угрупованнями військ здійснюється оперативним командуванням, створеним на базі штабу 8-ї армії, що перебуває в Новочеркаську (РФ), частини і підрозділи якої становлять другий ешелон сил. «Також через 8-му армію здійснюється оперативне бойове і логістичне забезпечення 1-го і 2-го армійських корпусів», — сказав він.