На строкову службу до Збройних Сил України восени вирушили 155 закарпатців. Тож завдання призовної кампанії область виконала на сто відсотків, повідомляє прес-служба ОДА. Хлопці у навчальних центрах уже проходять підготовку. Пізніше прибудуть до місць постійного несення служби.

Жодного строковика до зони АТО не відправлятимуть. Про це під час брифінгу в ОДА запевнив заступник облвійськкома Юрій Величканич (на знімку). За словами підполковника, вручення повісток організовується військовими комісаріатами, а практично здійснюється органами місцевого самоврядування та керівниками підприємств, установ, організацій. У разі, якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані самостійно з’явитися до призовного пункту в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову. У разі неявки, згідно з законом, до розшуку призовника залучають поліцію.
Офіцер також додав, що нині до служби активно залучають чоловіків, котрі хочуть служити за контрактом. До речі, наступного року посадовий оклад військових залежатиме від суми прожиткового мінімуму, який зростатиме. А це означає і підвищення розміру грошового забезпечення військовослужбовців. Уже в січні посадові оклади військовиків збільшаться у середньому в 4,5 разу.

Фото надано прес-службою ОДА.