У високогірному селі Вишка Великоберезнянського району завершують будівництво сучасного комплексу (на знімку), де розмістяться школа, дитсадок, сільрада, амбулаторія, пошта і поліцейський пункт.

Голова ОДА Геннадій Москаль проінспектував перебіг робіт. Школу розпочали будувати в 2008-му, а потім через фінансову кризу об’єкт заморозили. Цього року за ініціативою керівника облдержадміністрації, стверджує прес-служба ОДА, будівництво відновили за кошти місцевого бюджету та Державного фонду регіонального розвитку. Триповерхову споруду зводять по-сучасному: зовнішні стіни утеплили мінеральною ватою, поштукатурили, тепер оздоблюють всередині.
Нині сільрада з поштовим відділенням і поліцейським пунктом розміщується в старому дерев’яному будиночку, а дитсадка в населеному пункті, де проживає до тисячі мешканців, взагалі немає. Діток возять у сусіднє село. Тож така споруда тут дуже потрібна.
Ще один штрих. Якщо в інших регіонах України навчальні заклади зазвичай закривають чи оптимізують, оскільки триває скорочення населення і зменшення кількості дітей, то Закарпаття — чи не єдина область, де такі об’єкти продовжують споруджувати і вводити в експлуатацію.

Фото надане прес-службою ОДА.