Повністю завершено роботи з розмінування й очищення території у радіусі десяти кілометрів навколо 48-го арсеналу боєприпасів на Вінниччині.
Після вибухів на військових складах біля райцентру Калинівка, що мали місце наприкінці вересня, піротехнічними підрозділами обстежено площу понад 30 тисяч гектарів (у місті і десяти навколишніх населених пунктах). Виявлено, вилучено, вивезено та передано на знищення 3807 одиниць вибухонебезпечних предметів. Про це повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін під час погодження акта виконаних робіт. Ще один підпис під документом поставив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. Процедура відбувалася на території арсеналу. Роботи тривали протягом двох місяців. Було задіяно 19 піротехнічних підрозділів та понад 50 одиниць спеціальної техніки з більшості областей держави. Як повідомив Валерій Коровій, вибухонебезпечні предмети утилізуватимуть за межами області. Один з військових, на умовах анонімності, повідомив, що місцем для знешкодження обрано полігони Житомирщини.
ДСНС до кінця нинішнього року і протягом наступного здійснюватиме моніторинг очищеної площі, а також супровід сільськогосподарських робіт. «Не виключаю, що можуть бути поодинокі випадки виявлення залишків вибухонебезпечних предметів, — зазначив Микола Чечоткін. — Земля має властивість піднімати їх із глибини. Про це свідчать знахідки часів Другої світової. Загалом обстежена територія безпечна». Тим часом продовжуються роботи з розмінування арсеналу. За сумлінне виконання відповідальної роботи деяких піротехніків нагороджено почесними грамотами облдержадміністрації та облради, а також відомчими нагородами та відзнаками ДСНС.