За добу (станом на ранок 30.11) бойовики 18 разів порушили перемир’я. За даними прес-центру АТО, на луганському напрямку бойовики неодноразово, з невеликими перервами, вели вогонь зі 120 мм та 82 мм мінометів, гранатометів, зенітних установок та озброєння БМП по захисниках Луганського, а зі стрілецької зброї — поблизу Новолуганського. Кілька мін калібру 82 мм окупанти випустили поряд з Новотошківським, з гранатометів обстріляли опорні пункти неподалік Троїцького і Новозванівки, зі стрілецької зброї — біля Станиці Луганської.
На донецькому напрямку під гранатометний вогонь потрапили околиці Авдіївки, а з легкого піхотного озброєння бойовики провокували наших військових на підступах до Красногорівки. У районі Зайцевого, Травневого та Гладосового зафіксували проліт безпілотника бойовиків.
Про ситуацію на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «У нашому секторі ситуація стабільна. Щоправда, орки регулярно провокують нас. Переважно «насипають» великокаліберними кулеметами та гранатометами. Останнім часом міномети використовують не часто. Однак «подарунки» все-таки прилітають: 80-й і 120-й калібр. Намагаємося не відповідати на провокації. Однак коли вони починають стріляти прицільно — відразу даємо гідну відсіч. Що ближче до свят, то жорстокішим буде протистояння. І в цьому ми переконані на всі 100 відсотків. Адже на передовій ми не один день і ворога добре вивчили. Крім того, у них триває ротація. За даними нашої розвідки, з РФ на підмогу бойовикам приїхали командири артбатальйонів. Тому очікуємо, що найближчими днями кількість обстрілів зросте. Однак у нас є чим відповісти. Були б лише накази».
Тим часом, сторони переговорів у Мінську підтвердили готовність обміняти заручників до новорічних та різдвяних свят. Таку інформацію ЗМІ повідомила речник представника України Леоніда Кучми Дарка Оліфер. «Тристороння контактна група за участі представників ОРДЛО підтвердила готовність сторін здійснити обмін утримуваними особами, виходячи з прагнення виконати його до новорічних та різдвяних свят. Обмін здійснюватимуть за уже затвердженими списками. Процедуру і дату обміну сторони домовилися узгодити в найстисліші терміни», — написала вона на своїй сторінці у Фейсбуці.