Учора в Києві відбувся II Український форум з відновлюваної енергетики з фокусом на інвестиційні можливості українського ринку. Захід уже традиційно є найбільшою у країні міжнародною комунікаційною платформою, що об’єднує дві сотні учасників українського ринку «зеленої енергетики» та міжнародних інвесторів з 20 країн.

Особливістю нинішніх представницьких зборів стало обговорення глобальних напрямів розвитку альтернативної енергетики та перспектив розбудови в Україні до 2020 року об’єктів сонячної, вітрової, гідро- та біоенергетики. Цьогоріч кількість вітчизняних і зарубіжних учасників зросла до 300. Організатори запропонували і більш насичену програму. На порядку денному — кілька панельних дискусій у контексті перспектив розвитку українського сектору відновлюваної енергетики. Після кожної з них відбулися сесії запитань і відповідей. Головні доповіді з української сторони зробили запрошені на форум високопосадовці Кабінету Міністрів України та профільного комітету Верховної Ради.
Участь у заході взяли також представники Міненерговугілля, Мінекології, Держенергоефективності, НКРЕКП, Енергетичного Співтовариства, ЄБРР, профільних неурядових організацій, громадськості, міжнародні експерти та провідні ЗМІ. Тематика обговорень торкалася, зокрема, інвестиційних можливостей та викликів, з якими стикаються іноземні інвестори в Україні, міжнародного досвіду розвитку і фінансування відновлюваної енергетики, а також українських історій успіху залучення інвестицій у сектор «зеленої енергетики».

Вл. інф.
Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.