У Полтаві урочисто відкрили меморіальну дошку відомому землякові — народному артисту України Юрію Попову (на знімку). Рідні, друзі, знайомі, шанувальники згадували його як актора від Бога, котрий понад півстоліття віддав рідному Полтавському театру імені М. Гоголя, маючи єдиний запис у трудовій книжці.

Він зіграв десятки ролей, у кожну з них вживався. При цьому був дуже скромною людиною, неодноразово відмовлявся від привабливих пропозицій перейти до столичних театрів, де, звісно, мав би більше слави і грошей. Тривалий час бенефісною для нього була роль Тев’є-молочаря у спектаклі «Тев’є-Тевель». На цю виставу справжні театрали приїздили до Полтави з інших міст. Тож коли 2015-го актор відійшов у вічність, її та ще кілька вистав, за словами керівництва театру, довелося прибрати з афіш саме тому, що виконавця головних ролей Юрія Попова ніким було замінити...
Гроші на меморіальну дошку корифею сцени збирали усією громадою: долучилися колеги-актори та працівники театру, студенти й викладачі Полтавського національного педуніверситету ім. В. Короленка, небайдужі земляки.

Фото автора.

Полтава.