Протягом місяця Луганському обласному центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями за підтримки партнерських організацій вдалося допомогти 165 особам з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які наразі проживають у різних регіонах країни. Це не тільки ремонт пересувних засобів, а й надання індивідуальних засобів реабілітації, практичні поради, як експлуатувати свою «машину» та вміти самостійно усувати незначні недоліки.
— Засоби пересування для людей з інвалідністю — це можливість вільно рухатися, бути в колі друзів, у суспільстві, це шлях до самостійності, — пояснює директор центру Тетяна Баранцова. — На жаль, не завжди є поряд людина, яка може допомогти підтягнути, скажімо, колесо тощо. Саме тому під час наших зустрічей ми вчимо, як доглядати за своїм засобом пересування, зуміти відремонтувати мінімальні пошкодження, лагодити механізм. Вважаю, це корисні навички, якими необхідно володіти.
Такі заходи проводить Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями щорічно в рамках Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Луганська область.