До 17 грудня на Тернопільщині триватимуть профілактичні заходи на автошляхах під умовною назвою «Перевізник — зима-2017». Правоохоронці разом із працівниками Укртрансбезпеки інспектуватимуть пасажирський транспорт: автобуси та автомобілі-таксі.
«Мета — виявлення та усунення недоліків. Перевірятимуть наявність дозвільних документів на перевезення, аптечки, вогнегасника, а також справність технічних засобів», — каже інспектор Тернопільського відділення поліції Віталій Шегера.
Звертатимуть увагу працівники поліції і на організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів, медогляду водіїв та підготовку громадського транспорту до експлуатації в осінньо-зимовий період.
«Найбільш типові порушення — порушення режиму роботи та відпочинку. Водії перепрацьовують, на них лягає велике фізичне навантаження. А ще — не всі транспортні засоби готові до зими: не поміняні шини, у салонах холодно, не завжди справні акумулятори», — розповідає начальник управління Укртрансбезпеки в Тернопільській області Ігор Табака.