Цими вихідними Приірпіння презентуватиметься як культурний центр передмістя Києва. Завтра ІХ Всеукраїнський фестиваль духовної музики «Введенські піснеспіви» популяризуватиме українську православну пісенно-хорову спадщину. Мистецький захід відбуватиметься на честь свята Введення у храм Пресвятої Богородиці.

На знімку з архіву: дипломант минулорічного фестивалю з організаторами заходу.

Фото з сайту http://www.citadel.in.ua.

Дев’ять хорових колективів, фольклорних ансамблів зі столиці та восьми областей України з’їдуться до храму Преображення Господнього (УПЦ КП), що у Ворзелі. До його купола поринуть ніжні літургійні піснеспіви, релігійні канти та диптихи, духовні музичні твори, зокрема лунатиме «Святий Боже» Михайла Вербицького, «Боже великий, єдиний, нам Україну храни» Миколи Лисенка. Серед конкурсантів, які виконуватимуть твори а капела, будуть народна академічна хорова капела КПІ ім. Сікорського, івано-франківський хор «Дзвін», якому 100 років, чернівецький народний хор «Дністрівка», студентський хор «Дівочі мрії» Львівського музичного коледжу ім. Людкевича. Професійне журі визначить володарів Гран-прі фестивалю у двох номінаціях: дитячий і дорослий колективи. Учасників мистецького заходу та гостей традиційно пригощатимуть козацьким кулешем. Засновник та організатор — культурно-оздоровчий центр «Цитадель» (до слова, співзасновником є і настоятель церкви Преображення Господнього Микола Волосянський).
За словами режисера-постановника фестивалю Ольги Успенської, відродження нашої України починається саме з духовності. Світла православна музика пробуджує духовні сили народу для подолання зла. Люди, які долучаться до дійства, надовго збережуть це світло у своїх серцях.
Обрядовий цикл Різдвяних свят і Коляди, а також українські старовинні народні пісні буде представлено в неділю на сцені центрального Будинку культури Ірпеня. У холі діятиме містечко майстрів. Запрошують усіх охочих, вхід вільний.