«Як змусити чиновників дотримуватися правил дорожнього руху? Можливо, треба не лише підвищувати штрафи за порушення ПДР, а й змінювати судову систему, щоб чиновники не могли відкупитися?»

Віктор МІЩЕНЮК.

Київська область.

 

Народний депутат Мустафа НАЙЄМ (фракція Блоку Петра Порошенка):

— Сьогодні багато людей гинуть і травмуються на дорогах не лише через чиновників. Тому насамперед треба запровадити жорсткіший режим контролю на дорогах, підвищувати штрафи за порушення правил дорожнього руху, керування автівкою без водійських прав, знизити допустиму швидкість в населених пунктах тощо. І змушувати чиновників дотримуватися цих правил. Як це зробити? Саджати за ґрати, зупиняти, заарештовувати і штрафувати. Іншого виходу немає.
Головна причина смертності і травм на дорогах — не судова система. Звичайно, чиновники можуть відкупитися від суду, але на сьогоднішній день їм важче це зробити. Національна і патрульна поліція нині прискіпливіше ставиться до чиновників різного рангу. За останні три роки зросла кількість прокурорів, суддів, депутатів різного рівня, котрих було оштрафовано поліцією, які проходили через судові справи саме через порушення правил дорожнього руху. Будь-яка багата людина в нашій країні має більше шансів бути звільненою від покарання, ніж усі решта.

Сергій МЕЛЬНИК.