Виставка фронтових світлин фотожурналістки Аліни Комарової з Маріуполя відкрилася у прес-центрі Національної спілки журналістів України. В експозиції — знімки, зроблені протягом 2016—2017 років у Широкиному та інших населених пунктах на лінії розмежування.

«Своїми фотографіями Аліна робить погоду «на нулях» (тобто на передових позиціях українських військових. — Авт.). Батьки хлопців бачать ці знімки і знають, що їхні діти живі. Це така міні-пропаганда, протистояння інформаційній агресії», — вважає журналіст телеканалу 1+1 Руслан Ярмолюк.
Героями світлин журналістки газети «Приазовский рабочий» стали не лише військові, а й колеги, які висвітлюють події у секторі «М». «Наша робота там, на передовій, дуже важлива. На нас чекають і нам довіряють», — наголосила автор виставки.
Минулого місяця Національна спілка журналістів України передала два комплекти захисного спорядження — бронежилети і каски — до Маріуполя, для місцевих колег, які готують матеріали і сюжети з передової. Голова спілки Сергій Томіленко вручив Аліні Комаровій спеціальну відзнаку НСЖУ та «Фронтовий альбом» фотокореспондента газети «Голос України» Олександра Клименка з автографом автора.
Привітання від міністра оборони Степана Полторака передав начальник управління комунікацій та преси Міноборони Олексій Чернобай.

Ліна КУЩ.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua