ЛИСТИ З ДОНБАСУ

Днями в Луганську розігралася ціла військова драма: міністр внутрішніх справ «ЛНР» І. Корнет підняв справжній заколот. А все тому, що вони розійшлися в поглядах з ватажком «ЛНР» Плотницьким. У центр міста для придушення непокірливих прибули «зелені чоловічки» із РФ із бронетранспортерами. Плотницький заявив, що за дві секунди придушить повсталих, і оточив будівлю міністерства «вірними нукерами» із гранатометами. Міністр та його сподвижники забарикадувалися в будівлі й мають намір тримати оборону.
Можна будь-як тлумачити цю подію, назвати її внутрішньою розбіркою, але безсумнівно, що вона є проявом кризи, яка охопила новоявлену «державу». У Луганську дедалі більше тих, хто незадоволений життям в «ЛНР».

Такі розбірки виникають нерідко і в «ДНР». Жертвами їх стають соратники ватажків самопроголошених республік, як і скрізь, де встановилися комуністичні режими. У тій-таки «ЛНР» раніше за неслухняність було заарештовано «прем’єр-міністра ЛНР», який незабаром нібито повісився в СІЗО.
Щодо цього сповна використовується багатий досвід СРСР. Пригадайте, як після громадянської війни комуністичні функціонери одразу почали поїдати один одного. Одного прикінчили на операційному столі, іншого «пришили в коридорчику», третього вбили банальним льодорубом... І все це з метою отримати безмежну владу...
У «ДНР» теж недалеко пішли. Одного за одним було підірвано «видатних діячів» «ДНР» Моторолу та Гіві. А щоб приховати суперечності, у загибелі звинуватили українських диверсантів.
Зовсім недавно зі своєї посади було зміщеной лєпшого друга і соратника Захарченка Пушиліна. Населенню це пояснили бажанням змінити рід діяльності. Багато хто повірив у цю версію, як і в те, начебто українському Генштабу немає чим більше зайнятися, крім як полюванням на одіозних комбатів «ДНР». Утім, чого отут дивуватися, свого часу вбивство Кірова теж звалили на міфічних проклятих імперіалістів, і теж 
усі в цю нісенітницю повірили.

Юрій ПУЗАЧ.
Мал. автора.

Донбас.