В Україні з візитом перебуває делегація китайських бізнесменів із провінції Сичуань. У їхніх планах відвідати не лише столицю, а й Львівську область та розглянути інвестиційно привабливі проекти. Днями у Києві вони провели переговори у Торгово-промисловій палаті, яка вже давно й плідно співпрацює із КНР. Голова делегації директор Торгово-промислової палати Сичуані Чен Фан запевнив, що Україна, на їхню думку, має гарний потенціал для співробітництва, зокрема, у сфері сільського господарства й машинобудування.

 

На знімку: віце-президент ТПП Валерій Король (перший ліворуч), директор Торгово-промислової палати Сичуані Чен Фан (другий ліворуч).


Фото автора.

Варто зазначити, що зацікавленість представників саме цієї китайської провінції Україною не випадкова. Нині Сичуань перетворилася на один із лідируючих регіонів Китаю. Темпи економічного зростання тут випереджають середньокитайські на 1,3 відсотка. За перше півріччя цього року валовий регіональний продукт порівняно з минулорічними показниками зріс на 8,2 відсотка! Порівняйте цю цифру з українським зростанням ВВП, який цьогоріч, за найбільш сприятливих прогнозів, становитиме 1,5—2 відсотки.


До речі, територія провінції цілком співвідносна з нашою площею — 486 тисяч квадратних кілометрів, проти 600 тисяч квадратних кілометрів України. Щоправда, мешкає тут 91 мільйон чоловік. 12 із 500 найбільших корпорацій світу уже мають свої представництва у Сичуані, й звичайно, представники цієї провінції шукають привабливі інвестиційні проекти за кордоном.