Два мільйони гривень компенсували з обласного бюджету Вінниччини учасникам АТО та їхнім дітям за витрати на навчання у вишах. Кошти отримають 243 учасники антитерористичної операції та їхні діти, які є студентами. Сума у 2,040 млн грн переказана з обласного бюджету у вигляді субвенцій у районні та міські кошториси за місцем проживання тих, кому адресовані гроші.

 

Голова Вінницької облради Анатолій Oлійник: «Рішення про компенсацію коштів за навчання у вишах учасникам АТО депутати підтримали одноголосно».

Фото надано автором.


«Коли депутати приймали рішення, налічувалося 204 особи, які потребували таких коштів, — каже Анатолій Олійник. — Нині список поповнився ще на 39 осіб. Внесли зміни. Депутати підтримали їх одноголосно, як і саме рішення про виплату компенсації». За словами співрозмовника, війна війною, а молодь повинна навчатися, здобувати освіту. Тим більше що йдеться про патріотичну молодь, яка вчора зі зброєю в руках обстоювала рідну землю, а тепер прагне знань.


— Ми одними з перших у країні підтримали ініціативу щодо одноразової компенсаційної виплати за навчання учасникам антитерористичної операції та їхнім дітям, — продовжує Анатолій Олійник. — На першому етапі оплатили витрати тим, хто здобуває освіту на денній формі навчання. Тепер розглядаємо можливість внесення до переліку осіб, які можуть претендувати на компенсацію заочникам. До цього питання депутати повернуться у новому бюджетному році.


Разову допомогу отримають студенти денного відділення вищих навчальних закладів Вінницької області І—ІІ та ІІІ—ІV рівнів акредитації, які навчаються на контрактній основі, незалежно від форми власності навчального закладу.

Вінницька область.