Про це вчора ЗМІ повідомила прес-секретар очільника ГПУ Лариса Сарган. «Оголошено в розшук Саакашвілі, підозрюваного у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 15 («Замах на злочин»), ч. 2 ст. 28 («Скоєння злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією»), ч. 2 ст. 256 («Сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності») КК України. За дорученням ГПУ розшуком Саакашвілі займаються Нацполіція та СБУ», — повідомила вона.


Нагадаємо, Саакашвілі затримали 5 грудня. Його мали намір доправити в будівлю СБУ, проте цього зробити не вдалося через сутички між правоохоронцями і прихильниками політика. Події розгорнулися в районі Європейської площі. У результаті зіткнень протестувальникам вдалося звільнити Саакашвілі, розбивши вікна у спецавтомобілі.


Своєю чергою Генеральний прокурор України Юрій Луценко у виступі перед народними депутатами повідомив, що в Міхеіла Саакашвілі є 24 години на те, щоб добровільно з’явитися до слідчого СБУ. «Через 24 години вся правоохоронна система України зробить усе необхідне, щоб Саакашвілі, який, очевидно, пов’язаний фінансовими оборудками з угодами в тому числі з Москви, постав перед слідчим для оголошення підозри, а потім перед судом», — сказав він.