У місті урочисто відзначили 26-ту річницю створення Збройних Сил України. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих у боях на сході нашої держави. Керівники області вручили учасникам бойових дій, військовослужбовцям, волонтерам і ветеранам відзнаки обласної державної адміністрації та обласної ради «За бойову звитягу» і медаль «За заслуги перед Прикарпаттям», почесні грамоти.
«Сьогодні у бойових діях на сході країни створюється сучасне національне військо, яке обстоює незалежність та територіальну цілісність держави, демонструючи високий професіоналізм, патріотизм та безмежну відданість Батьківщині», — наголосив голова ОДА Олег Гончарук, вітаючи воїнів. Він подякував бійцям та волонтерам за їхній патріотизм та громадянську позицію і висловив переконання, що такі спільні дії є гідною відсіччю ворогу та сприятимуть встановленню миру в Україні.
З нагоди 75-ї річниці створення УПА в рамках громадської ініціативи з вшанування пам’яті лицарів ОУН-УПА родичам загиблих за волю України уродженців Прикарпаття було вручено найвищі нагороди УПА — Хрести Бойової Заслуги: Золотий, Срібний та Бронзовий. На урочистості з передової прибув заступник командира 14-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід» Василь Вінтоняк. Він вручив волонтерам Прикарпаття бригадні відзнаки за їхню невтомну допомогу.