Тернопільський міський територіальний центр соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг) започаткував для людей літнього віку цикл пізнавальних зустрічей з відомими науковцями, митцями, літераторами.

Днями до них завітав відомий краєзнавець Тарас Циклиняк. Він розказав про історію нашого міста у довоєнний та післявоєнний періоди, про Тернопіль, якого немає, і про те, чому так важливо повернути втрачену пам’ять. Розповідь була дуже цікавою, а в поєднанні з презентацією — надзвичайно пізнавальною.
Завдяки Тарасу Циклиняку сьогодні існує кілька документальних фільмів зі спогадами старожилів, які розповідають про Тернопіль до війни. Він заснував краєзнавчий інтернет-портал, на якому збирає документальні розвідки про місто. Це величезна кількість фото та відео, давні карти, книги та інші матеріали. На думку краєзнавця, ми маємо пам’ятати минуле, адже «міста, як люди, живуть доти, доки про них пам’ятають...». Крім того, він допоміг реалізувати низку історичних проектів, зокрема, відновлення годинника на соборі та створення бронзового макета старого Тернополя, який нещодавно встановили в центрі міста.

Фото надано автором.