Завершено ремонт системи опалення у школі села Агрономічне, що під Вінницею. Майже місяць, доки тривали роботи, 420 учнів перебували на вимушених канікулах («Діти вдома, бо в класах холодно», «Голос України» за 24.11.2017).
— Діти повернулися до навчання, роботи ще тривають, — розповіла «Голосу України» голова батьківського комітету Ірина Гук. — Бо спортивна й актова зали не опалюються. Крім того, майстри протягом місяця контролюватимуть роботу системи опалення. Тільки після того підпишемо акт виконаних робіт. Температурний режим у класах — 15—20 градусів. Разом з батьками, вчителями перевіряємо щодня.
За словами співрозмовниці, у вівторок, 5 грудня, в одному з класів четверо хлопчиків залишалися в куртках, хоча температура сягала майже 20 градусів.
— Діти психологічно не готові до того, що може бути тепло, — зазначає пані Ірина. — Вони знають, що таке писати у рукавицях. Я теж так само робила, коли була ученицею. 25 років школа погано опалювалася. Не дивно, що нині у класах підвищена вологість, мокрі стіни.
Уроки фізкультури у спортзалі, на прохання батьків, поки що не проводять. Так само не використовують актову залу. Решта приміщень опалюються.
Голова Вінницької райдержадміністрації Михайло Демченко під час перебування у школі зазначив, що ремонтні роботи прийматиме комісія з технагляду. Акти підпишуть тільки після того, як у всіх приміщеннях буде відповідна температура.
Нагадаємо, кошти на ремонт системи опалення у цій школі у сумі мільйон гривень було виділено ще на початку року. Однак через помилки проектантів роботи розпочали тільки на початку листопада. Фахівці стверджують, що система опалення погано працювала тому, що була встановлена з помилками ще під час здачі об’єкта в експлуатацію. Школу в Агрономічному, площа якої 1300 квадратних метрів, збудували 25 років тому.

Вінницька область.