До зведеного бюджету за 11 місяців нинішнього року платники податків Закарпаття спрямували понад 4 мільярди 856 мільйонів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року ця цифра зросла на 882,7 мільйона. Про цей приємний факт «Голос України» поінформував начальник Головного управління ДФС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

Державний бюджет за цей період отримав 1 млрд 855 млн грн, що також більше, ніж торік, майже на 303 млн грн, або на 19,5 відсотка. Водночас місцева скарбниця поповнилася на понад 3 мільярди гривень. Зазначена сума майже на 580 мільйонів більша за торішні надходження.
Цікаво, що у розрізі основних платежів надійшло: майже 2 млрд грн податку на доходи фізичних осіб; понад 275 млн грн податку на прибуток і майже 653 млн грн податку на додану вартість.
Суб’єкти господарювання — «спрощенці» сплатили понад 415 мільйонів гривень єдиного податку. Цьогорічний показник на 139 мільйонів перевищив суму надходжень минулого року.
За цими цифрами — щоденна робота малого, середнього й великого бізнесу, а також старання працівників фіскальної служби. Платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування переказали до цільових фондів понад 2,7 мільярда. І тут порівняно з січнем—листопадом минулого року надходження збільшилися майже на 823,6 мільйона гривень.
Начальник облДФС на завершення відзначає, що позитивна динаміка бюджетних надходжень обумовлена активною позицією платників податків, які з розумінням виконують свій конституційний обов’язок. А підлеглі йому фахівці переконані: у цьому процесі надзвичайно важливу роль відіграють електронні сервіси ДФС та якісно надані адміністративні послуги.