Президент України Петро Порошенко здійснив робочу поїздку на Львівщину.


У Міжнародному центрі миро-творчості та безпеки, що на Львівщині, Президент України Петро Порошенко відзначив нагородами кращих військовослужбовців і вручив погони офіцерам та генералам, яких підвищили у військових званнях.


У церемонії передачі військової техніки взяли участь керівники військового відомства, посол США в Україні та представники військових місій, що навчають українських військовиків на Яворівському полігоні.


У вітальному слові Президент Петро Порошенко наголосив, що наші збройні сили стали на шляху російських військ і захистили Україну, захистили східний кордон всього європейського континенту.


«Наші Збройні Сили — воїни честі, в яких обов’язок та присяга понад усе. Наші Збройні Сили — воїни мужності, безстрашні професіонали військової справи. За проявлені мужність і професіоналізм 14 тисяч військовослужбовців відзначено державними нагородами, з них 2320 посмертно», — наголосив Петро Порошенко.


Президент запропонував вшанувати світлу пам’ять загиблих хвилиною мовчання.


Відроджені Збройні Сили України день за днем нарощують свій потенціал і спроможність. Протягом двох останніх років армію поповнили понад 100 тисяч контрактників, майже 70 тисяч — минулого року і 31 тисяча — поточного. Армія відмовилась від часткової мобілізації. Така зміна не стала б реальністю без Мінських угод, вважає Петро Порошенко.


Створено оперативний резерв військовозобов’язаних чисельністю майже 100 тисяч воїнів із бойовим досвідом, які пройшли фронт і готові знову туди повернутися. На наступний рік в бюджеті на армію передбачено 86 мільйонів гривень. Це на 25 відсотків більше, ніж торік.


Передача хаммерів відбулась на полігоні, де кується міць українського війська. Ця техніка призначена для медичної служби і з Яворівщини одразу вирушить на передову.


Львівська область.