У Кременчуці врочисто відкрили оновлений «Соціальний гардероб». Цю своєрідну «крамницю без грошей» активісти місцевої громадської організації «На крилах надії України» започаткували минулого року. Саме тут земляки, котрі опинилися у складних життєвих обставинах, отримали можливість безплатно підібрати для своїх родин найнеобхідніший одяг і взуття. Водночас кожен охочий міг принести сюди речі, які слугуватимуть іншим людям. Однак тоді їх складали просто на купи...


Тож навіть вибрати те, що підходить за розміром і вподобаннями, було, м’яко кажучи, непросто. Зрештою за кошти доброчинців повпреди громадської організації закупили спеціальні стелажі, подбали про інші зручності в цьому осередку допомоги, який вони назвали «Соціальний гардероб». Тепер увесь одяг тут розкладений на поличках. Вони підписані й доступні всім відвідувачам.


Згадану послугу надають вимушеним переселенцям, а також багатодітним і малозабезпеченим родинам, одиноким батькам та людям з інвалідністю. За словами голови ГО «На крилах надії України» Костянтина Кууска, він і його соратники-однодумці хочуть, щоб у їхніх підопічних, які можуть отримати одяг і взуття безплатно, залишалися кошти на не менш потрібні речі — книжки, розвиваючи ігри для дітей тощо.

Полтавська область.