На Закарпатті критична ситуація із виплатами заробітних плат працівникам освітньої сфери. Три народні депутати України Василь Петьовка, Роберт Горват та Валерій Лунченко звернулися до уряду з проханням терміново вирішити питання заборгованості.


Три місяці на Закарпатті працівники бюджетних установ не отримують заробітної плати. Йдеться про низькооплачуваних робітників освітньої сфери — господарський та учбово-допоміжний персонал, повідомляють у прес-службі В. Петьовки. З вересня не отримують заробітну плату працівники освітньої галузі (за винятком педагогічних кадрів) у Воловецькому, Міжгірському та Хустському районах, у Берегівському, Виноградівському, Тячівському — два місяці. Така критична ситуація склалась через відсутність коштів у місцевих бюджетах. Станом на п’яте грудня кошти стабілізаційної дотації в область не надійшли. Працівники сфери освіти попереджають про страйк та блокування міжнародної траси.


Тож народні депутати Василь Петьовка, Роберт Горват та Валерій Лунченко звернулися із депутатським запитом до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, в якому вказують, що настільки критичної ситуації з виплатою заробітної плати бюджетникам в області не було за останні десять років. У запиті йдеться: «У місцевих бюджетах ресурси вичерпані, і вирішити питання без грошових надходжень із державного бюджету неможливо. Люди на межі виживання. І обурення людей із кожним днем зростає».

Народні депутати звертаються до прем’єра з проханням вжити всіх необхідних заходів для прискорення надходження передбаченого для області ресурсу на виплату заробітної плати працівникам сфери освіти.
Напередодні голова ОДА Геннадій Москаль уже надсилав на адресу уряду телеграму подібного змісту.

Закарпатська область.