На фасаді Решетилівської гімназії ім. І. Олійника, що на Полтавщині, врочисто відкрили меморіальну дошку герою-земляку Роману Діллеру (на знімку). Наприкінці серпня 2014 року він поліг смертю хоробрих у бою з російськими окупантами під Іловайськом.

За свідченням очевидців, сталося це саме тоді, коли Роман намагався врятувати пораненого товариша. 35-річного бійця поховали як невпізнаного героя, а потім ідентифікували за експертизою ДНК. На урочистості з нагоди відкриття меморіальної дошки прийшли рідні, друзі, знайомі, побратими полеглого воїна, представники влади, педагоги та учні, небайдужі земляки.
Усі, хто знав Романа Діллера, згадували його як надзвичайно відповідального. Він жив у сусідньому селі. Свого часу в райцентрі закінчив школу, яка пізніше стала гімназією. Потім у місцевому профтехучилищі опанував професію хлібороба. Та з початку російської агресії став мінометником, воював із терористами й загарбниками у складі 93-ї бригади. Орденом «За мужність» його нагородили посмертно...

Василь НЕЇЖМАК.
Фото з сайту Решетилівської районної ради.