Повністю автоматизованим обладнанням німецького виробництва «Karcher» миють муніципальні автобуси у КП «Вінницька транспортна компанія». За допомогою комп’ютерної системи забезпечується очищення використаної води для наступного миття. Для цього на території збудували мийний комплекс.
— Після заїзду транспортного засобу на обслуговування комп’ютер зчитує габарити та програмує використання обладнання, — розповідає директор комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко. — Процес миття відбувається з використанням системи водорозподілення, автоматично вмикаються спеціальні щітки.
За словами керівника, у мийному комплексі встановлено датчики позиціонування і системи водоочищення та захисту від замерзання. На миття одного автобуса витрачається двісті літрів води. Процес «купання» триває п’ятнадцять хвилин. Раніше все це робилося вручну.
— Представники компанії «Karcher» повідомили, що Вінниця — перше місто в Україні, яке замовило таке обладнання для муніципального підприємства, — повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Чистота у транспорті — це насамперед повага до пасажирів. Так само, як і дотримання графіка на маршрутах.

Вінницька область.